Aktualności

Wüsthof. Noże od 210 lat

Na świecie są miejsca, które produkcję noży podniosły na najwyższy poziom. Jakość wyrobów tam produkowanych jest z najwyższej półki, są cenione przez zawodowych kucharzy oraz amatorów. Tymi miejscami są brytyjskie Sheffield, japońskie Sakai oraz niemieckie Solingen.

Kasumi - legendarna jakość japońskich noży

Na świecie są trzy centra produkcji noży kuchennych i sztućców najwyższej jakości. To dwa miejsca w Europie: Solingen w Niemczech i Sheffield w Wielkiej Brytanii oraz Seki w Japonii. Tradycje kowalstwa, a w szczególności kucia mieczy w Seki datują się na XIII wiek.

100%Chef - pełny profesjonalizm

W roku 2008 Angel Salvador założył w Barcelonie firmę Cocina sin limites. Jego ponad 30-letnie doświadczenie jako menadżera i szefa kuchni, starannie dobrany zespół współpracowników pozwoliły stworzyć w ramach Cocina sin limites

Verlo. Polska myśl i wykonanie

Biznes w branży gastronomicznej wymaga dobrych, wysokiej jakości naczyń, odpowiedniego wyposażenia bufetu, sztućców oraz akcesoriów kuchennych. Najlepiej, gdy to wszystko możemy znaleźć u jednego producenta. Ułatwia to proces wyboru wyposażenia gastronomicznego i jego zakup

Robur - ubrania dla pracowników gastronomii

Jak istotne jest ubranie robocze w pracy w kuchni i na sali, wie każdy, kto choć raz zetknął się z pracą w gastronomii. Potrzeba uwagi na temperaturę, różnego rodzaju substancje, wymagają odpowiedniego stroju. Jedną z firm produkującą ubrania robocze dla gastronomii, jest francuska firma Robur.

Eternum. Sztućce na wieczność

Belgijska firma Eternum, produkuje sztućce już od 100 lat. Powstała w 1924 roku i nieprzerwanie produkuje stalowe sztućce oraz akcesoria stołowe. To jedno z niewielu przedsiębiorstw w branży, które ma tak długą historię

Cambro. Sprzęt kuchenny z najwyższej półki

Każdy, kto chociaż raz otarł się o pracę w cateringu czy gastronomii, musiał zetknąć się z wyrobami firmy Cambro. Ta amerykańska firma produkuje kompletny wybór sprzętu branży gastronomicznej. Firma powstała 73 lata temu jako rodzinny interes i do dziś funkcjonuje w tej formule.

Firma de Buyer w gastronomii od 200 lat

Dwieście lat na rynku związanym z gastronomią, cateringiem, cukiernictwem to naprawdę spory bagaż doświadczenia, czucia nowych trendów, nieustanne rozwijanie technologii, sposobów produkcji, a także kreowanie nowych nurtów w sztuce kulinarnej. F