Abert - włoska jakość w profesjonalnej kuchni
W roku 2029 włoska firma Abert będzie obchodziła swoje 100 lecie. Jej założyciel Antonio Bertoli, rozpoczął rzemieślniczą produkcję sztućców mosiężnych.
W roku 2029 włoska firma Abert będzie obchodziła swoje 100 lecie. Jej założyciel Antonio Bertoli, rozpoczął rzemieślniczą produkcję sztućców mosiężnych.
Znana na całym świecie francuska firma Dynamic, zdominowała rynek profesjonalnych mikserów przeznaczonych dla zakładów zbiorowego żywienia. Kolor dojrzałej pomarańczy to barwa dominująca w elementach z tworzywa sztucznego poszczególnych urządzeń i narzędzi.
Często pomijane, czasami niechciane takie elementy wystroju jak świeczniki i wazony, wbrew pozorom, mogą być wspaniałym dodatkiem dekoracyjnym. Wazony najczęściej, kojarzą się z koniecznością przechowywania kwiatów, a świeczniki ze świecami tylko jako awaryjny system oświetlenia.
Chcąc przyciągnąć smakoszy i miłośników wyrafinowanych smaków, niektóre restauracje wprowadziły nowy rodzaj obróbki termicznej potraw. Tak zwane gotowanie próżniowe (z języka francuskiego sous vide), przynosi nową jakość jedzenia, ale też zmienia podejście do przygotowywania potraw.
Serwisy obiadowe (zestawy) funkcjonują w wielu domach. Często przechodzą z pokolenia na pokolenie, zajmując sporo miejsca w szafkach czy kredensach.
Temat bardzo konkretny i kojarzący się raczej niezbyt dobrze. Bo czy ktoś pamięta ładny zapach w barze, czy restauracji, gdzie byliśmy ze znajomymi? Nie.
Ceramika to produkty z gliny (choć nie tylko) i innych składników mineralnych, które po uformowaniu poddawane są obróbce cieplnej.
Sztućce to niezbędny element każdej kuchni. Produkowane są z wielu materiałów. Najbardziej popularne, ze względu na łatwość produkcji, łatwość w utrzymaniu czystości są sztućce metalowe. Wśród metalowych dominującą rolę odgrywają sztućce stalowe.
Szkło klasyczne i kryształowe to najczęściej używane naczynia w gastronomii. Jest to efekt łatwego utrzymania higieny, estetyki i dużej dostępności rodzajów i wzorów.
Wszyscy znamy kuchnię jako część mieszkania, gdzie przygotowuje się posiłki. Gdzie najczęściej jest lodówka, kuchenka, zlew. W zależności od komfortu, gustu i możliwości finansowych są to pomieszczenia kameralne, przytulne lub pełne nowoczesnych urządzeń z najwyższej półki, na dużych powierzchniach.