Aktualności
Verlo. Polska myśl i wykonanie
Biznes w branży gastronomicznej wymaga dobrych, wysokiej jakości naczyń, odpowiedniego wyposażenia bufetu, sztućców oraz akcesoriów kuchennych. Najlepiej, gdy to wszystko możemy znaleźć u jednego producenta. Ułatwia to proces wyboru wyposażenia gastronomicznego, jego zakup i trwałe partnerskie relacje. Zapewne taką firmą jest Verlo. Polska firma, która powstała 10 lat temu w 2014 roku.
Verlo. Nie tylko zastawa i sztućce
Jubileusz 10-lecia istnienia to nie tylko powód do radości. To także plany związane z przyszłością firmy, jej rozwoju i kierunku działania. Trzeba pamiętać, że marka Verlo zaistniała 10 lat temu, lecz wcześniej w innych strukturach pracownicy przez 20 lat zdobywali doświadczenie w tworzeniu i opracowywaniu systemów hotelowych bufetów. Te doświadczenia procentują do dziś, co widać w ofercie i rozwiązaniach proponowanych przez Verlo.
Jakość i bezpieczeństwo
Verlo przez lata działalności w branży gastronomicznej wypracowała najwyższe standardy produkcji. W procesie tworzenia naczyń wykorzystuje się 100% porcelanę, wyroby są robione ręcznie dla zachowania stylu i różnorodności. Elementy drewniane produkowane są z drewna dębowego, impregnowanego najlepszymi olejami roślinnymi. Metal do produkcji sztućców, podgrzewaczy to stal nierdzewna o symbolu 18/10, co oznacza, że zawiera w sobie 18% chromu i 10% niklu. Taki skład sprawia, że przedmioty wykonane z takiej stali są bardzo odporne na korozję i mogą służyć przez wiele lat. Dodatkowo stal 18/10 nie wchodzi w reakcję z żywnością i nie zmienia jej smaku.
Bufet. Istotna część lokalu gastronomicznego
Firma Verlo specjalizuje się w produkcji elementów bufetów, które służą w lokalu gastronomicznym jako miejsce prezentacji i zdolności kucharzy i szefa kuchni. Łączone elementy tworzą ciekawą przestrzeń o nieograniczonych możliwościach prezentacji. Drewniane skrzynie, podstawki, ławy wykonane z dębu same tworzą eleganckie konstrukcje. Projekt mogą uzupełnić szyby ze szkła hartowanego (przyciemniane lub przeźroczyste) o różnych wymiarach tworząc półki dla ekspozycji potraw. Istotnym wyposażeniem są stoły i pokrowce, które mogą nie tylko być miejscem spożywania posiłków, ale także istotnym elementem wystroju przestrzeni. Jeśli są stoły, powinno pojawić się, choć kilka krzeseł, nawet jeśli spotkanie jest na stojąco. Bufet to nie tylko ekspozycja. Inne znaczenie tego słowa oznacza także miejsce, gdzie klient może sam nałożyć sobie jedzenie. Często są to nie tylko dania na zimno (sałatki, wędliny, sery, garmaż), ale też dania ciepłe. Wtedy przyda się podgrzewacz lub grzałka ośmiokątna. Napoje można serwować, że specjalnych pojemników ze stali nierdzewnej. Poszczególne elementy, niewymagające zewnętrznego zasilania są także idealne do przygotowania przyjęć na powietrzu. Drewniane części zestawów, szkło i stal są odporne na warunki atmosferyczne, dlatego są chętnie używane w cateringu.
Sztućce
Verlo ma w swojej ofercie także sztućce. Pełen zakres wzorów i rodzajów łyżek, noży, widelców. Nowoczesny design, bezpieczne materiały. Wśród wielu elementów współczesnej zastawy znajdziemy w ofercie Verlo łyżki do zupy, widelce, noże klasyczne i do steków, łyżeczki deserowe, do latte, widelczyki do ciasta, łyżeczki do deserów. Sztućce oferowane są w trzech wersjach kolorystycznych:
- destello copper (kolor miedziany, np. łyżka stołowa);
- su black (czarne, np. nóż stołowy);
- klasyczne (stalowe, np. nóż do masła).
Wszystkie sztućce wykonane są ze stali nierdzewnej z wielką dbałością, są doskonale wyważone oraz można je myć w zmywarkach. Ta ostatnia cecha, może być bardzo pożądana w restauracjach hotelowych lub w ośrodkach wczasowych.
Porcelana
Wszystkie naczynia porcelanowe produkowane są z najwyższej jakości surowców. Wypalanie w temperaturze 1380 ºC nadaje im wytrzymałość, odporność na wyszczerbienie oraz możliwość mycia w zmywarkach. Design łączący w sobie cechy klasyczne z nowoczesnymi trendami daje produkty ponadczasowe, wręcz artystyczne. We wspomnianych cateringu czy bufecie na pewno znajdą swoje miejsce naczynia do zapiekania, które są jednocześnie naczyniami dekoracyjnymi. Na stole swoje miejsce także znajdą miski, których różnorodność jest olbrzymia. Kolory, kształty, pojemności - każdy znajdzie coś da swojej restauracji. Podobnie jest z talerzami. Bogaty wybór wzornictwa i przeznaczenia. Talerze obiadowe, do makaronów, płaskie i głębokie. Wszystko mające swój urok i wdzięk.
Firma Verlo zakorzeniła się w branży hotelowej, restauracyjnej i cateringowej, czyli w skrócie HoReCa. Ten segment biznesu jest niezwykle wymagający i trudny. Verlo inwestując w jakość, najlepsze surowce i materiały jest firmą z najwyższej półki.