Aktualności

Pizza - cały świat w okrągłym placku (cz.2)

Zapraszamy na drugą część opowieści o najpopularniejszym daniu świata. Pizza włoska i jej światowe odmiany, przetworzone przez smakoszy, aby wydobyć lepsze smaki, i aby lokalne przyprawy i składniki również znalazły się na drożdżowym placku. Pizza to fenomen gastronomiczny, który chyba nie ma sobie

Makaron - szybko, tanio, smacznie

Makarony znamy od lat dziecięcych i towarzyszą nam przez całe życie. Ten półprodukt, wytwarzany jest z mąki i wody. W niektórych rodzajach dodawane jest jajko lub same żółtko. Podstawą dobrego makaronu jest semolina, czyli grubo mielona mąka z ziaren twardej pszenicy durum. Ten gatunek pszenicy zawi

Pizza - cały świat w okrągłym placku

Pizzę pokochał bez wątpienia cały świat. Sukces tego prostego dania jest oszałamiający. Badania historyków dowodzą, że pierwsze placki podobne do dzisiejszej pizzy, znane były już w X wieku na terenie Italii, Grecji czy nawet Egiptu. Można powiedzieć, że były znane w basenie Morza Śródziemnego. Wraz

Produkty Cambro w ofercie Helios-HoReCa

Historia firmy Cambro rozpoczyna się w roku 1951, kiedy William i Argyle Campbell postanowili stworzyć tacę na posiłki najwyższej jakości, z przeznaczeniem dla szpitali. Dzisiaj firma posiada ogólnoświatowy zasięg, oferując swoim klientom kompletny asortyment produktów dla branży gastronomicznej.

Współpraca z Helios HoReCa

Helios HoReCa to oferta wysokiej klasy, ekskluzywnych wyrobów z zakresu porcelany, szkła, sztućców i dodatków, które doskonale sprawdzają się przy wyposażaniu różnorodnych obiektów gastronomicznych ? hoteli, restauracji, barów, pensjonatów czy domów wesel.