Patelnia TOMGAST z powłoką non-stick 24 cm (P1-2102-24)
256,33 zł
gwarancja: 12 mies.
aktualizowany: 21.11.2024
Producent: de Buyer
Materiał: Wysokogatunkowa stal węglowa, uchwyty ze stali nierdzewnej
Patelnia węglowa CARBON PLUS:
- średnica - 24 cm, wysokość – 3,9 cm, grubość stali - 2,5 mm
Zalety:
- Patelnia idealna szybkiego do smażenia i efektu chrupiącej skórki.
- perfekcyjne smażenie na minimalnej ilości tłuszczu
- podgrzana do bardzo wysokiej temperatury karmelizuje soki zawarte w mięsie, nadając mu niepowtarzalny smak
- patelnia nadaje się do wszystkich typów płyt, w tym także indukcyjnych
- perfekcyjnie przewodzi ciepło,
- bardzo mocne uchwyty
- ergonomiczny, solidnie nitowany, wentylowany, nienagrzewający się uchwyt
Użytkowanie patelni ze stali węglowej:
HARTOWANIE
Zagotuj w patelni filiżankę wody z obierkami od ziemniaków. Gotuj przez 15 min. Wylej obierki i wypłucz patelnię. Zalej patelnię cienka warstwą oleju i smaż go przez parę minut. Ściągnij patelnię z ognia i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem.
CZYSZCZENIE PO KAŻDYM UŻYCIU
- Myj patelnię w gorącej wodzie. Używaj tylko kilku kropli płynu do mycia naczyń jeśli to naprawdę konieczne.
- Wypłucz.
- Nasmaruj patelnię kilkoma kroplami oleju przed odłożeniem go na półkę.
Dobra stalowa patelnia to taka, która była zahartowana i która ma czarne przebarwienia po kilku użyciach. Zmiana koloru stali jest normalną reakcją stali na kontakt z wysoką temperaturą.
RADA
- Żeby pozbyć się jakiegokolwiek osadu używaj nie zbyt ostrej ściereczki.
- Nie zamaczać.
- Rozgrzej dobrze patelnię przed smażeniem.
Firma de Buyer powstała prawie 200 lat temu, w miejscowości Val d'Ajol, w masywie górskim Wogezów, we wschodniej Francji. I ciągle jest w tym samym miejscu. Można powiedzieć, że niezmienna lokalizacja wynika z filozofii działania i podejścia do życia właścicieli i pracowników firmy. Główna idea to czerpanie wiedzy z tradycji, która jest przekazywana z pokolenia na pokolenie. Zaangażowanie firmy de Buyer w rozwój współczesnej gastronomii i sztuki kulinarnej na podstawie dawnych wzorców i łączenie ich z nowoczesnymi technologiami daje wspaniałe efekty.
Nauka produkcji sprzętu do gastronomii w de Buyer, w swojej filozofii przypomina czasy, kiedy mistrz i czeladnik pracowali w rzemieślniczych warsztatach. Młodsi uczą się od bardziej doświadczonych, poznają tajniki produkcji, starają się wypracować własne innowacyjne ścieżki. Umiejętności manualne idą w parze ze stosowaniem nowoczesnych rozwiązań. Pracownicy od pokoleń związani z fabryką, pracują juk u siebie. Firma wspiera cały region, angażując się w różne projekty kulturalne, socjalne i gospodarcze.
W de Buyer znajdziemy pełne wyposażenie restauracji. Nowe projekty konsultowane są nie tylko z inżynierami, ale także z szefami kuchni, którzy przekazują swoje praktyczne uwagi. Sprzęt do restauracji to nie tylko stal. W de Buyer produkuje się również garnki, patelnie z powlekanego aluminium, miedzi. Cała produkcja jest projektowana i produkowana we Francji. To także element filozofii tego przedsiębiorstwa.
307,50 zł
346,00 zł