Kasumi Nóż do trybowania kuty VG10 dł. 15 cm (K-54015)
853,47 zł
gwarancja: 24 mies.
aktualizowany: 28.06.2024
Wymiary: dł. 17 cm
Nazwa modelu: Gourmet
Stal: X50CrMov15
Nr katalogowy: W-1025046017
Nóż Santoku posiada ostrze cieńsze od tradycyjnego noża szefa kuchni, które stopniowo zaokrągla się na końcu tworząc prostszą krawędź. Dzięki wgłębieniom na ostrzu podczas krojenia tworzą się małe kieszonki powietrzne zapobiegające przywieraniu krojonych produktów do noża. Nóż Santoku świetni sprawdzi się podczas krojenia w cienkie plasterki mięsa i ryb.
- Precyzyjnie wycięty laserowo z jednego fragmentu stali chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15 (stop zapewniający odpowiedni balans pomiędzy odpornością na korozję, twardością i odpornością na pę-kanie)
- Brak brody pozwala na naostrzenie noża na całej długości.
- Ostrze jest potrójnie przynitowane do rękojeści nitami wykonanymi z aluminium
- Technologia Precision Edge (PEtec) zapewnia o 20% ostrzejszą krawędź tnącą noża
- Twardość 56 ° w skali Rockwella
- Rękojeść wykonana jest z bardzo wytrzymałego materiału syntetyczne-go - polioksymetylenu (POM) o ścisłej strukturze molekularnej, odpornej na blaknięcie i odbarwienia
- Wyprodukowano w Solingen w Niemczech
- Rekomendowane mycie ręczne.